top of page

Musica Sacras sommerkurs

Musica Sacra har i over 60 år arrangert sommerkurs i klassisk kirkemusikk. Gjennom våre sommerkurs har vi et tilbud til hele familien. Barn, ungdom og voksne kan synge i kor, spille i ulike instrumentalgrupper og har mulighet til å delta i regelmessig gregoriansk tidebønnliv. Det gis undervisningstilbud i orgelspill, liturgisk spill, solosang, blokkfløytespill, slagverksensemble (rytmesprell for barn) og orkester. I løpet av kurset blir det også holdt foredrag innenfor ulike aktuelle kirkemusikalske emner. Dette er dager fylt med kirkemusikk fra morgen til kveld.

Sammen øver vi mot kirkekonserten som finner sted lørdag kveld og gudstjeneste søndag formiddag.

 

ORGELKLUBBEN: Fra og med sommerkurset 2015 har det også vert et sterkt fokus på en egen gruppe med barn og ungdom som ønsker å spille orgel. På sommerkurset får de et bredt undervisningstilbud med undervisning i solospill, improvisasjon, orgelkunnskap og de som ønsker kan synge i barne- eller ungdomskor. I 2015 hadde vi en inspirerende tur til Stavanger konserthus. 30 barn fikk spille på orgelet og fikk gå inni og se på mekanikken og de store pipene.

Ønsker du å lese om, og se bilder fra tidligere sommerkurs, se info fra de ulike kursene.

På kurset i Bergen 2017 , fikk barna prøve det nye Weimbs-orgelet i Mariakirken, samt spille orgel på konsert i Johanneskirken og å vere medorganister under gudstjenesten i Biskopshavn. I 2018 var vi i Grimstad, der barna fikk spille på det italienske renessanse-orgelet i Fjære kirke, samt at de spilte på konsert i Arendal kirke og var medorganister under gudstjenesten i Grimstad kirke.

I Bergen i 2019 fikk orgelklubben spille på orgelet i St.Paul, de spilte orgel på konsert i Bergen domkirke og de var medorganister ved gudstjenesten i Foldnes kyrkje på Sotra. Og i 2022 fikk orgelklubben øve og opptre på kirkeorglene i Stokka kirke og i Tjensvoll kirke, Stavanger.

bottom of page