top of page

 

Solborg Folkehøgskole i Stavanger
22. - 26. juni 2016

​

Musica Sacras sommerkurs 2016 ble gjennomført på Solborg Folkehøgskole i Stavanger 22. – 26. juni 2016. Kurset hadde 74 deltakere som deltok i voksenkor, barnekor og ulike instrumentalgrupper. Det ble holdt fire foredrag og alle kursdeltakerne hadde en felles kirkekonsert lørdag kveld i St. Petri kirke og deltok i gudstjenesten i Hillevåg kirke søndag formiddag. De regelmessige gregorianske tidebønnene var en viktig puls gjennom Musica Sacras sommerkurs.

​

SE BILDER FRA SOMMERKURSET PÅ VÅR FACEBOOKSIDE! 

​

Dirigenter og lærere 2016:

 

Dirigent for voksenkoret:

Vivianne Sydnes

Vivianne Sydnes er kunstnerisk leder og dirigent for Oslo Domkor. Sydnes har utdannelse i kirkemusikk fra Norges musikkhøgskole og diplomeksamen i kordireksjon fra Kungliga Musikkhögskolan i Stockholm. Hun har vært dirigent og domkantor i Nidarosdomen, og dirigert en rekke andre kor. Sydnes har også vunnet flere priser i kor- og dirigentkonkurranser. Hun har etablert seg som en anerkjent dirigent i Norge, og samarbeider jevnlig med profesjonelle orkestre og andre institusjoner. Sydnes er også førsteamanuensis ved Norges Musikkhøgskole med ansvar for bachelor-studiet i dirigering.

 

 

Dirigent for barnekoret:

Randi Clausen Aarflot

Aarflot er ansatt i Ung Kirkesang som vokalpedagogisk konsulent, har gitt ut to bøker om småbarnssang og en bok om sangteknikk i barne- og ungdomskor. Hun dirigerte Musica Sacras barnekor også i fjor og er en person barna som var på fjorårets kurs vil kjenne igjen og glede seg til å møte. Randi Clausen Aarflot er utdannet sanger og sangpedagog ved Barratt Due musikkinstitutt og musikkvitenskapelig institutt ved UiO.

 

 

Småbarnssang:

Dorte Fiskaa

Dorte Fiskaa har mange års erfaring fra å lede babysang og småbarnssang og er mye brukt som kurs- og foredragsholder innen småbarnsang gjennom IKO.

Hun er utdannet musikkpedagog og kantor og tjenestegjør i dag i Østeraas menighet.

 

 

Orgellærer:

Ghislain Gourvennec

Gourvennec er kantor i Vardeneset menighet samt frilansmusiker med bred erfaring som både konsertorganist og pedagog. I 2015 var han en av initiativtakerne til orgelklubben «Christine» som har tilholdssted i Stavanger. Ghislain Gourvennec har sin kantorutdannelse fra Paris og Norges Musikkhøgskole.

 

 

Orgellærer:

Kristin Eek

Kristin Eek er ansatt som kantor i Steinkjer kirke og driver en egen orgelskole der.

Hun har sin kantorutdanning fra Rogaland Musikkonservatorium og hovedfag fra NTNU i orgelbygging og orgelhistorikk.

 

 

Lærer for Slagverksensemble

Marius Munthe-Kaas

Marius Munthe-Kaas jobber som lærer i slagverk, band og komposisjon ved Sandnes Kulturskole og Vågen Vgs., samt slagverker i Sandnes Symfoniorkester. Han er utdannet slagverker og pedagog fra jazzlinja ved UiS.

Slagverksensemblet er for barn fra 3. klasse og det krever ingen forkunnskaper. I fjor fremførte ensemblet et egenkomponert verk for djember og klokker.

 

 

Leder av blokkfløyteensemblet

Corinna Stamm

Corinna Stamm, blokkfløyteensemble

Stamm begynte å spille blokkfløyte tidlig og har tok timer fra hun var 5 år. Tidlig begynte hun også å undervise andre. Som 10-åring var hun prisvinner på bundesnivå ved “Jugend musiziert” i blokkflyteensemblespill. Som student deltok hun på Masterclasses med Kees Boeke, Walter van Hauwe og Matthias Weilenman og kammermusikkseminarer i tidlig musikk (cembalo, blokkfløyte, barokkfiolin). Hun studerte kirkemusikk i Bayreuth og Berlin og Cembalostudium ved Mitzi Meyerson. Konserter i tidligmusikkensembler som cembalist i Norge, Tyskland, Litauen og USA. I 20 år var hun Kantor i Bardu menighet, siden 2014 har hun jobbet i Norderhov, Ask og Tyristrand kirker. Bardu Barokk er hennes store lidenskap.

 

 

Strykeorkester:

Vebjørn Stuksrud

Vebjørn Stuksrud har sin fiolinutdannelse fra Norges Musikkhøgskole der han også tok hovedfag i kammermusikk. Han har vært fast ansatt i Bergen Filharmoniske orkester i flere år og har de to siste årene jobbet i KORK.

I Musica Sacras Strykeorkester spiller barn, ungdom og voksne, profesjonelle og amatører, sammen. Ensemblet kommer også til å samarbeide med blokkfløytegruppa.

 

Seminarer og Workshop:

 

Seminar 1:

Orgelundervisning Workshop

Bjørn Vidar Ulvedalen har gjort et imponerende arbeid innen orgelundervisning av barn. Hans kreative, lekende og samtidig seriøse undervisning har gjort at han er ettertraktet som inspirator og foredragsholder. Ulvedalen er utdannet førskolelærer og kantor, sin kantorutdannelse har han fra NMH. Han har utgitt en orgelskole i fem bind og har vært lærer i praksisveiledning på NMH.

 

Seminar 2:

Salmenes bok 

Trond Kverno har betydd enormt mye for kirkemusikken i Norge. Gjennom sitt arbeide og kompetanse har han opparbeidet seg en helt spesiell posisjon i norsk kirkemusikk. Mange husker hans inspirerende timer i hymnologi fra Norges Musikkhøgskole, timer som var fylt med hans enorme kunnskap om feltet ispedd en mengde humor. I dette foredraget vil han snakke om Salmenes bok; en teologisk innfallsvinkel (oppbygning og innhold), en liturgisk innfallsvinkel (hvorfor bruke de i gudstjenesten) og en musikalsk innfallsvinkel (hvordan bruke de). Musica Sacra har i mange år hatt stor glede og nytte av samarbeide med Trond Kverno. Han har sittet i Musica Sacras styre og vært foredragsholder og inspirator på flere tidligere kurs. Vi gleder oss til et nytt og inspirerende møte.

 

Seminar 3:

Gregoriansk sang for nybegynnere og viderekomne (eget kurs for barn)

Anne Kleivset har studert kirkemusikk og pedagogikk ved Trøndelag musikkonservatorium og har master i utøvende musikk (gregoriansk sang) fra NTNU.  Hun har tatt private studier innen gregoriansk sang i Solesmes (Benediktinerkloster i Frankrike), ved Pariskonservatoriet, hos Pater Cornelius Pouderoijen (Østerrike) og Eugeen  Liven d’Abelardo i Nederland. Anne Kleivset har vært kunstnerisk leder for Schola Sanctae Sunnivae siden 1992.

 

Seminar 4:

Barnekor er trosopplæring!

At godt organisert barnekorarbeid er trosopplæring er kjent for de fleste som jobber med dette. Mer ukjent er det for mange at barnekorarbeidet kan gå inn i trosopplæringsplanen. Hvilke muligheter, og eventuelt begrensninger, ligger det i å ha barnekorarbeidet inn i trosopplæringsplanen? Seminardeltakerne vil bli presentert for hvilke retningslinjer som ligger til grunn og det vil bli lagt frem ulike modeller som er blitt godkjent.

 

​

bottom of page