top of page

Priser og praktisk info sommerkurs 2023 
 

 

Glad, inspirert, litt trøtt og ikke minst veldig takknemlig for fine sommerdager i Nord-Trøndelag, prøver jeg meg på en stemningsrapport mens jeg fortsatt er på vei hjem.

Fra 28. juni til 2. juli 2023 var det igjen tid til Musica Sacra sitt årlige sommerkurs, denne gangen på Sund folkehøgskole på Inderøy, med litt over 70 deltakere i alle aldre fra 4 til 82 år. Det er vanskelig å beskrive med ord hva dette sommerkurset er, men å kalle det en sommerleir for musikkelskende voksne og familier med et særlig fokus på kirkemusikk, kan være en start. Både korsangere og instrumentalister fikk utfolde seg i kor og ensembler som voksenkor, barne- og ungdomskor, strykeorkester, blokkfløyteensemble og ikke minst mangfoldige andre besetninger som oppstod mer eller mindre spontant og sørget for god underholdning på husmus hver kveld. De yngste fikk delta i Knøttekor og Rytmesprell eller leke med barnevakter, mens foreldrene deltok på øvelser. Ungdommer fikk tilbud om orgelundervisning og fikk spille både under kurskonserten på lørdag i Sakshaug kirke og under gudstjenesten på søndag i Steinkjer kirke. Hvert år innstuderes det en Bach-kantate, og i år var det BWV 33 „Allein zu dir, Herr Jesu Christ“ som sto på programmet. Til denne fikk voksenkoret med seg ikke bare orkesteret og tre solister, men også barnekoret under sluttkoralen. Det er spesielt fint at voksenkor og barne- og ungdomskor dermed fikk opptre sammen både på kantaten og på bestillingsverket „Som solglans over land og hav“, skrevet av Petra Bjørkhaug. Karen Haugom Olsen var voksenkorets dirigent, og ved tangentene satt Anders Eidsten Dahl. 

Ved siden av alle øvelsene var det rikelig med muligheter for åndelig påfyll gjennom gregoriansk tidebønn og faglig påfyll gjennom foredrag om „Berikelse med Bach“ ved Torkil Baden og noen av kursets egne organister, om solfège i undervisning ved barnekorleder Liv Marie Hofseth og om den gregorianske sangens åndelige utstråling og tiltrekningskraft ved tidebønnleder Arne Martin Aandstad. Utflukten førte i år til Tautra Mariakloster på Frosta og Brødrene Torkildsen orgelbyggeri, og selv om det med rett høres ut som mye program på kort tid, ble det jammen litt tid innimellom til bading i fjorden rett bak folkehøgskolen også.

Deltakerne sitter igjen med et hav av flotte musikalske opplevelser og minner som det går an å leve videre på ikke bare gjennom sommerferien, men helt til neste års kurs som vi allerede ser frem til. For på toppen av alle musikalske inntrykk kommer opplevelsen av et felleskap mellom likesinnede som inkluderer alle fra dag én, uansett om du har vært med i flere tiår eller er med første gang, om du har meldt deg på alene eller kommer med en familie på tre generasjoner. Felles måltider med veldig god mat skal heller ikke undervurderes for trivselen på kurset.

Om alt dette eller til og med bare noen biter derfra hørtes interessant ut, hold av 26.-30. juni 2024, da møtes vi igjen til sommerkurs i Tønsberg!

 

Britta Schäfer, styremedlem i Musica Sacra

Brosjyre for Musica Sacra Sommerkurs 2023

Hjertelig velkomne til sommerkurs i 2023, 28.juni- 2.juli, på Sund folkehøgskole i Inderøy, Nord-Trøndelag.  Vi er

på Sund Folkehøgskole i Inderøy i år, på Østlandet et sted i 2024 og/eller et sted i Troms eller Finnmark i 2025.

 
Sommerkurset 2023:

Antrekk til konsert/gudstjeneste:

Voksne - svart og/eller ensfarget

Barn- Ung Kirkesang T-skjorter som blir utdelt + bukse/skjørt fritt valg

Timeplan 2023
Bach kantate BWV 33, "Allein zu dir, Herr Jesu Christ" -øvingsnote - se link på forsiden.
(NB! På kurset får vi utdelt Bachnoter)
Noter / repertoar ellers får vi utdelt på kurset.
Plakat for åpne arrangementer 2023.
 
Annonse 2023

Priser 2023.

NB! For ikke-medlemmer kommer et kurstillegg på kr.250,- pr.person, både for voksne, unge og barn.

De som vil vere medlemmer, men ennå ikke har betalt kontingent for 2023, betaler i tillegg til kursavgiften også kontingent 2023; kr.250,- for voksne (fra 27år), rabattpris kr.150,- for voksen nr.2 i familien og kr.50,- pr. barn og unge opp til 26 år.  

Kursavgift inklusiv full pensjon,  for medlemmer:

Voksen i dobbeltrom: 3800 kr

Voksen i enkeltrom: 4200 kr

Ungdom 18-26 år: 2200 kr

Barn/ungdom 5-18 år: 1800 kr

Barn under 5 år: 1000 kr

Barn på madrass i foreldrerom: 1300 kr  (5år+)/ 800 kr (5år-)

Sengetøy og håndkle er inkludert.

Kursavgift dersom du bor privat/bobil, for medlemmer. Måltider er inkludert.

Voksen:  2300 kr

Ungdom 18-26år: 1500 kr

Barn/ungdom 5-18år: 1150 kr

Barn under 5 år: gratis

Notemateriell inngår i prisen.

Påmeldingen er registrert når du har meldt deg på via siden "påmelding sommerkurs 2023" her på nettsiden og betalt kursavgift og kurstillegget for ikke-medlemmer

eller medlemskontingent for Musica Sacra 2023 til

kontonr. 1503 55 13725

Musica Sacra  v/Magne Emberland, Nordsihaugen 25, 7715 Steinkjer

Velkommen til Musica Sacras Sommerkurs på Sund Folkehøgskole 28.juni-2.juli 2023. 
Vi inviterer alle som er i nærheten av kurset til å bli med på de åpne arrangementene under kurset:

Se plakaten her.

Timeplan for sommerkurset.Konsertprogram Sakshaug kyrkje 1.juli 2023Planark gudsteneste Steinkjer kirke 2.juli 2023I år er vi ca.70 deltakere.
Hjertelig velkomne innom på opne arrangementer.

Se oppdatert timeplan, Bach-note og åpne arrangementer ovenfor.Her er link til årets brosjyre.

Link til Bach-kantate 33: https://www.bach-cantatas.com/Scores/BWV033-V&P.pdf Mer informasjon finner du under menyen Sommerkurs.

Nedenfor ser vi bilde av Sund Folkehøgskole på Inderøy

bottom of page